Eurobuttons

Седефени копчета

Седефени копчета – значението на модерното отношение към облеклото.

В днешни дни е популярно използването на така наречените седефени копчета. Красота и разнообразие се крият зад фини рокли, блузи и ризи. Могат да бъдат в многобройни
вариации и придават на облеклото индивидуалност и го правят уникално. Съществуват модели, пазени в музея на копчето в Италия още от 18 век.

Производство

Седефът идва основно от Филипините и Япония.
Преди време са се разработвали по съвсем различна технология, но с напредването на времето, производството се улеснява и поради тази причина модерната техника ги прави по-достъпни и евтини. Седефът носи принос с натуралната си и чиста красота. Масовите модели са плътни и доста трайни. Размерът им е от 14 до 18, но ние от EUROBUTTONS можем да изпълним поръчка дори с 40.
Седефените копчета и тяхната история:
Още от древността хората са били изкушени да надникнат в същността на раковината и нейните уникални цветове и красота. Така са открили значението на черупките за украсата на облеклото. Седефените копчета бързо намират своето място сред текстила. В последните векове, седефени копчета са придали смисъл дори на художници, гравьори и ювелири. Колекционери плащат висока сума за скъпоценните произведения на изкуството от седефените копчета. От десетилетия насам, седефените копчета се открояват, заради естествения им материал. Седефът е сравнен с прословутите перли. Сектрета, който образува служи за защита и прави идеално гладка обвивка на мекотелото, тоест представлява плочици от калциев карбонат, подредени успоредно на повърхността. Съществуват пластове с биополимер, което усилва здравината на раковината Избора на седефените копчета е от голямо значение за клиентите, тъй като приликата с перлите е голяма. Седефът може да бъде тъмен или бял, а това зависи от вида на мекотелото. Една от характеристиките на седефа е променливите цветове, зависещи от ъгъла на наблюдателя.