Eurobuttons

Рогови копчета

Рогови копчета

Роговите копчета са обикновено по-скъпи от корозо копчетата, пластмасовите и полиестерните. Истината, обаче е в докосването на повърхността на самото рогово копче, което предлага истинско удоволствие. Роговите копчета си имат своите почитатели, заради естествената суровина и красотата, която тя създава. Неповторим и уникален, животинският рог пресъздава една невероятна концепция за създаване на рогови копчета. Качествата и характеристиките като дебелина, структура, шарки, оцветяване зависят от вида, възрастта, здравословното състояние и на животното. Дизайнерите се посвещават на съвременните технологии за направата на уникалната им шарка.
Съществуват финни или по-груби и големи копчета за различните по стил и материя дрехи и текстил.
Те са едно прекрасно допълнение към облеклото Ви, ръчните плетива също им подхождат.

История

Преди много години, когато хората са се обличали с кожа са имали нужда от нещо, което да я прикрепя, а именно с материал, с който всеки ден са се срещали и обработвали. Какво остава, освен дървото и рогата на животните?
Естествено не са роговите копчета, който в днешни дни ние използваме и знаем как изглеждат, но функцията, която са изпълнявали е самата истина.

От появата на първите уръдия на труда и украшения в домакинството се появяват и роговите копчета. Хилядолетия наред до сега хората не изпускат тенденцията на роговото копче. В интерес на истината, копчето се е използвало като амулет, който да предпазва собственика си от зли сили и магии. Декорацията от рог е била много популярна. Рогае са намирал място и при занаятчии, художници и дизайнери превръщайки го в накит. Преди години са поставяли знаци с имената на хората с издълбаване в самия рог. Естествения им произход и обработка, държат в хората желанието за притежателство а направата и обработката им им не замърсяват околната среда. Старите копчета се рециклират лесно и сигурно и по естествен път. Трябва да знаете, че всяко копче е уникално само по себе си поради индивидуалността си и това е заради естествения произход на всяко едно.